Vragen over een vakantie boeken (tijdens Corona)?

Wij verkopen geen vakanties rechtstreeks aan onze website bezoekers. Alle boekingen worden verwerkt door de beste en meest betrouwbare touroperators van Nederland. Voor ondersteuning bij problemen of vragen over boekingen kun je terecht bij de specifieke reisaanbieder (bijv. Sunweb of TUI). Lees verder op deze pagina voor algemene antwoorden op de meest gestelde vragen.

 

Kan ik veilig een vakantie boeken tijdens Corona tijd?

Jazeker. U kunt gewoon een heerlijke vakantie uitzoeken uit het aanbod op onze website en bij de reisaanbieders. Bij elke boeking krijgt u altijd de mogelijkheid om gratis om te boeken of te annuleren tot een week voor vertrek. Bij noodtoestand, zoals code rood of -oranje in land van bestemming, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Is een vakantie naar het buitenland veilig in Corona tijd?

Het Coronavirus heeft wereldwijd zijn impact gehad. Het openbaar vervoer, taxi's, rederijen en vliegmaatschappijen hebben dan ook alles gedaan aan extra bescherming, conform COVID-19 protocol. Dit betekent ook dat elk land haar eigen (strenge) maatregelen, omtrent COVID-19 besmettingsrisico, heeft genomen. Zo is in Spanje al heel lang een 2 meter afstand regel, maskerplicht overal (ook op straat) en dient u bij vele supermarketen, hotels, restaurants en bars uw handen te ontsmetten. Ook is er een capaciteits verlaging van 50% in alle horeca gelegenheden. Metname hotels hebben vele extra maatregelen getroffen. Zo is er geen lopend buffet maar wordt er alleen aan tafel geserveerd. En worden openbare ruimten en beddengoed extra ontsmet. Er wordt dus ook door de reiswereld en gastronomie alles aan gedaan om veilig en verantwoord met deze situatie om te gaan voor elkaar.

Krijg ik mijn geld terug bij annulering wegens Corona?

Ja, onze partners bieden u de extra zekerheid tijdens Corona tijd van geld terug garantie op alle boekingen. Mocht uw vakantie worden geannuleerd door Corona omstandigheden (als code rood of -oranje in het land van bestemming. Of omdat u uw eigen land niet mag verlaten wegens Coronavirus beleid. U krijgt altijd de mogelijkheid om gratis om te boeken of te annuleren met geld terug garantie.

Word ik veilig thuis gebracht als tijdens mijn vakantie hotels sluiten?

Ja, bij al onze partners krijgt u absolute repatriëring garantie. De touroperator zorgt er altijd voor dat er een vlucht voor u beschikbaar is indien u vroeger terug naar huis moet doo rbijvoorbeeld sluiting van hotels (lockdown).

Hoe lang heb ik bedenktijd op een geboekte vakantie?

Door de onzekere situatie rondom het Coronavirus zijn er extra flexibele boekingsomstandigheden. Zo kunt u gratis uw pakketreis omboeken of annuleren tot een week voor vertrek naar uw vakantie bestemming. Bij losse hotelkamer boekingen kunt u tot 24 uur voor inchecken nog gratis annuleren. Gezien u meestal pas bij inchecken de kamer betaald, is geld terug garantie dus niet van toepassing.

Kan ik een vakantie omboeken?

Ja, bij al onze reispartners kunt u flexibel elke vakantie gratis omboeken tot een week voor vertrek.

Kan ik een vakantie boeking gratis annuleren?

Ja, bij al onze reispartners kunt u flexibel elke vakantie gratis annuleren tot een week voor vertrek.